Meta opis- meta description
Povzetek
Meta opis je html oznaka, katera uporabnikom nudi malo globlji vpogled v vsebino vaše strani. Dobro spisan Meta opis pomeni več potencialnih uporabnikov na vašo spletno stran. Ter prav tako odlično uporabniško izkušnjo (UX), kar pa posledično zviša CTR (clic through rate) uporabnikov.

Meta opis (Meta description), kaj je in kaj je potrebno vedeti za dobro optimizacijo?

V tokratnem vodiču vas peljemo skozi pravilno oblikovan in spisan meta opis. Meta opis je del vsakega strukturiranega SERP-a in uporabniške izkušnje. Boljše napisan meta opis- globlji opis- doprinese več klikov na vašo stran.

Kaj je meta opis?

Meta opis je povzetek vaše vsebine, ki se pojavi pod title naslovom na strani googlovih zadetkov. Ta del se v večini primerov uporablja kot kratek povzetek in nagovor za uporabnike.

Podrobneje rečeno kaj je meta opis, bi rekli tako – je html oznaka, ki se v večini primerov vključi v glavo (header):

<head>

<meta name=«description« content=«Primer meta opisa, ki se bo kazal v google iskalniku.«>

</head>

Čeprav je meta opis lahko dolg kolikor želite, bo Google v večini prikazoval le dolžino med 150 – 160 črk. Zato je priporočljiva dolžina od 130-150 črk na opis.

Meta opis ni faktor za uvrščanje vaše strani, je pa izredno pomemben, saj uporabnikom ponudi malo globlji vpogled v vsebine in naravo vaše izbrane strani. Torej zvišuje ali znižuje CTR uporabnikov.

Dobra praksa je, da v meta opisu na kratko povzamemo vsebino strani in uporabnika nagovorimo z privlačnim nagovorom ali ponudbo.

PROTIP: uporabniki veliko krat naredijo konverzijo, kadar jim je rečeno (preverite ponudbo, zagotovite si svojo…ipd.)

Naš nasvet:

  • Pišite kar se da pogovorno in jih nagovorite na poosebljen način, katerega bo vaša ciljna skupina razumela. Upoštevajte dejstvo, da uporabniki nimajo radi vsiljivih vsebin.

  • Pišite unikatne meta opise za strani vašega spletnega mesta. Ker različne stvari govorijo o različnih vsebinah, bo uporabnikom večjega pomena, da vsako stran predstavite na svoj način.

  • V opis vključite glavno ključno besedo in njene sopomenke (sinonime). Čeprav meta opis ni faktor za uvrstitev, bodo uporabniki dobili občutek, da je vsebina vaše povezave relevantna njihovemu iskanju.
  • Pišete za ljudi, ne za iskalnike.

Potrebujete pomoč ali posvet?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja. Pustite nam sporočilo ali pa nas pokličite in vam bomo z veseljem pomagali .

Če bi želeli dodatne informacije in nasvete za samo SEO optimizacijo in podroben opis meta opisov, si poglejte naš vodič za optimizacijo spletne strani in vse kar spada zravenTUKAJ.

V kolikor pa bi potrebovali še kakšno pomoč ali še imate kakšno vprašanje pa bomo več kot veseli vašega klica ali email sporočila na info@indistant.com.

V kolikor vam je bila vsebina všeč, nam lahko pustite oceno.
Hvala za podporo!!! :)

Poglej tudi